Citesti? Fa-ti “Bagajul de cultura!”


Comunitatea SemneBune.ro pregateste o surpriza pentru cititorii care sunt gata sa si scrie despre cartile pe care le citesc. E vorba despre primul concurs de recenzie de carte pentru bloggerii pasionati de lectura, intitulat “Bagajul de cultura”, competitie care ia startul pe 10 iulie, ora 12.00, in Ceinaria Serendipity Tea din capitala.

Ce aveti de facut? E foarte simplu. Mai intai, va inscrieti pehttp://semnebune.ro/evenimente/inscriere/ pentru a primi gratuit spre recenzie volumul “UCIDETI GENERALUL”, de Bogdan Hrib, oferit de Editura Tritonic. Tot pe aceasta pagina veti gasi si regulamentul complet al concursului.

Apoi, duminica, 10 iulie, la ora 12.00, mergeti la ceainaria Serendipity Tea din Bucuresti, unde veti primi cate un volum al cartii. Pasul urmator este sa cititi cartea, sa publicati pe blogul personal recenzia si sa postati link-ul pe peretele grupului SemneBune de pe Facebook. Postarea trebuie sa fie insotita de un text de maxim 200 de caractere care sa argumenteze de ce merita citita cartea.

Pentru stradania voastra, aveti posibilitatea sa castigati niste premii numai bune pentru iubitorii de lectura, si anume pachete de carti pentru vacanta. Comunitatea SemneBune va desemna cele mai inspirate recenzii si argumentari votand prin LIKE pana sambata, 16 iulie, ora 18.00. Primele trei postari in ordine descrescatoare a numarului total de LIKE-uri vor castiga de la editura Tritonic un pachet de 10 carti (locul 1), un pachet de 5 carti (locul al doilea), respectiv un pachet de 3 carti (locul al treilea).

Castigatorii se vor prezenta a doua zi, adica duminica, 17 iulie, la ora 12.00, la Serendipity Teapentru ceremonia de premiere.

“Luptam pe o piata plina de traduceri, in care un cititor se gandeste de doua ori inainte sa cumpere o carte de 10 sau 20 de lei. Este o piata saraca in autori romani. Daca am avea 50 de mari scriitori care sa inunde televiziunile, presa si online-ul, numarul de cititori si pretuitori de carte ar exploda. Avem insa doar cat degetele de la o maaă, poate doua. Dar autorii nostri sunt tineri si au talent. Avem incredere in ei si vrem sa-i facem mari, celebri si puternici. Am sarit cu arme si bagaje in proiectul SemneBune pentru ca sutem convinsi ca autorul roman merita sprijinit si pentru ca avem nevoie ca vocea lor sa fie auzita. Asadar, cititi autori romani!”, motiveaza Bogdan Hrib, directorul editurii Tritonic, alegerea de a se alatura proiectului Bagajul de Cultura.

SemneBune.ro este o platforma de comunicare culturala care integreaza informatii despre evenimente literare, carti, scriitori si editori pentru comunitatea cititorilor si scriitorilor amatori din Romania. Manifest online al proiectului AdLittera, SemneBune.ro este portavocea editurilor din Romania.

Advertisements

1 Comment

Filed under anunţuri din zona literaturii

One response to “Citesti? Fa-ti “Bagajul de cultura!”

  1. cb

    tag: adlittera nu ad literam PLS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s